A kanadai neobank ajánlata annyira furcsa, hogy elsőre nem is tudjuk hová tenni. Szerintük a túlfogyasztást további fogyasztással lehet kiegyensúlyozni.

(Fotó: Zappys Technology Solutions CC-BY)

Úgy tűnik, az év jelszava a környezetbarátság lesz. Akkor is, ha a termékeknek nem sok köze van a kevésbé szennyező, kevésbé fenntartható életmódhoz. A kanadai Mogo Bank is így mutatott be sokkal környezetbarátabb pénzügyi terméket.

Az új számlatípus azzal támogatja a bolygó megmentését, hogy a túlfogyasztást és a hitelcsapdába kerülést egy prepaid kártyával előzi meg. Az ötlet nem rossz, egy betéti kártyáról többnyire annyit lehet elkölteni, amennyi a kapcsolódó számlán van, de újdonságnak nem mondanánk az ötletet.

(Foto: Mogo)

A MogoSpend számlának megvan az a sajátossága, hogy visszatérítések is járnak bizonyos vásárlások után. Ez már hitelkártyás jellemző. Emellett a MogoSpend számlát választók minden egyes elköltött dollárral hozzájárulnak egy fontnyi széndioxid kibocsátás ellentételezéséhez. Az a furcsa helyzet lép fel, ahol a költekezéssel valami jónak tűnőt lehet művelni. Mindezt arra hivatkozva, hogy egy kanadai tanulmány szerint a széndioxid kibocsátás 72 százaléka a fogyasztáshoz köthető.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?