Az egyik legnagyobb amerikai pénzintézet vezetője szerint a verseny nem mindig könnyű a bankoknak, brutális tíz év vár rájuk.

(Fotó: longislandwins // CC-BY)

Jamie Dimonra, a JPMorgan Chase vezérigazgatójára mindig lehet számítani, hogy valami vérlázítót nyilatkozik. Most épp azt mondta, hogy a hagyományos pénzügyi szereplőknek be kéne rezelniük a fintechektől – írja a Finextra.

Dimon egy elemzőkkel lebonyolított konferenciahívás során engedte szabadon a gondolatait. Azzal kezdte, hogy a fintechek veszélyt jelentenek a bankokra. A szakember szerint a fizetési szolgáltatások lesznek az elsődleges csataterek. „Azt várom, hogy nagyon-nagyon kemény, brutális verseny legyen a következő tíz évben. És isten engem úgy segéljen, nyerni fogok” – mondta Dimon.

A JPMorgan Chase a versenytársai közé sorolja ezen a területen a PayPalt, a Square-t, Stripe-ot és az Ant csoportot, emellett az Amazont, az Apple-t és a Google-t is. Ez a lista önmagában elég ahhoz, hogy ne sok nyugodt éjszakájuk legyen. Emellett az API-kban és adatmegosztásban utazó Plaidet is megemlítette Dimon.

Végül pedig azzal sincs kibékülve a vezető, hogy a Chime kis bankokkal lép partnerségre és magas kártyahasználati díjakat vet ki a betéti kártyákra. A hagyományos bankoknak viszont törvény tiltja az ilyen emelt kártyadíjak használatát. Dimon szerint nem ez az egyetlen olyan terület, ahol a fintechek kedvezőbb helyzetben vannak, a verseny a bankok számára nehezebb.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?