A blockchaines fizetés élharcosa büszke lehet magára, de jobb, ha nem mérjük össze az eredményeit egy tényleg használt fizetési rendszerével.

A blockchaines fizetés élharcosa büszke lehet magára, de jobb, ha nem mérjük össze az eredményeit egy tényleg használt fizetési rendszerével.

Fotó: Walmart

Befutott a nap kezeljük helyén a bitcoint jellegű száma. A BitPay a legnagyobb blockchain alapú globális fizetési szolgáltató bejelentette, hogy 2018-ban is egymilliárd dollár felett volt a rendszerében végrehajtott tranzakciók összértéke. A cég olyan új ügyfeleket szerzett idén, mint a Dish Networks tévészolgáltató vagy Ohio állam. Jól teljesített a bejelentés szerint a BitPay B2B üzletága is, amely több ügyvédi irodát, tárhelyszolgáltatót és IT-céget győzött meg a bitcoin elfogadásának hasznosságáról.

Az egymilliárd dolláros tranzakciós forgalom abban a tekintetben tényleg figyelemreméltó, hogy az idei év során folyamatosan csökkent a bitcoin ára. 2017-ben nem volt nagy mágia egymilliárd dolláros forgalmat bonyolítani, ugyanezt megismételni 2018-ban az megsüvegelendő tett.

Az egész jelentőségét helyreteszi, ha mellé tesszük a Visa, a világ egyik legnagyobb kártyatársaságának 2018-as adatait. A felsorolás úgy kezdődik, hogy 3,3 milliárd Visa kártya van fogalomban. Ezekkel összesen 182 milliárd tranzakciót végeztek. A tranzakciók összértéke pedig 11 ezermilliárd (esetleg billió, aki ezt a szót szereti). És ez csak a Visa, a Mastercard vagy az American Express adataival együtt még nagyobb tortának tűnik a digitális fizetés. A BitPaynek még van hová nőnie.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?