Fintech fizetési megoldással Dunát lehet rekeszteni, de nem mindegyik mondhatja el magáról, hogy blockchaint használ.


„A World Economic Forum jelentése szerint 2020 a blockchain áttörésének éve lehet, ha a kormányok és jegybankok kellő figyelmet fordítanak a technológiára” – írja a Blockben sajtóközleménye. A hazai blockchain fejlesztésekkel foglalkozó vállalkozás a szingapúri Crypto Currency Expón év innovatív fizetési terméke díjat hozott el. Szabolcsi András, a cég vezetője szerint áttörés előtt áll a módosíthatatlan és hiteles adatnyilvántartást ígérő technológia.

A Gartner 2019-es kutatása szerint a top 500 amerikai Internet of Things technológiával foglalkozó cég túlnyomó többségénél – 75 százalék – már vannak blockchain fejlesztések. Szabolcsiék közleménye még hosszan listázza azokat a felhasználási területeket, amelyeken megpróbálják a blockchaint felhasználni. Az FMCG-től az egészségbiztosításig vannak olyan területek, amelyeken megpróbálják az elosztott mégis hamisításbiztos adatbázist használni.

„A blockchain az online fizetési folyamatokban is alkalmazható, számlabefizetéstől az autópálya-matrica vásárlásáig. A blockchain alapú fizetés biztonságos és gyors, és várhatóan 2020 egyik nagy áttörése lesz” – idézi a közlemény Krocsek Attila üzletfejlesztési igazgatót.

Akik a blockchain történetét régebben követik, azok lehetnek kicsit türelmesek. A blockchain Szatosi Nakamoto 2008-as tanulmánya óta folyamatosan áttör minden évben.

A BlockBen egy QR-kódon alapuló blockchain fizeétsi megoldást fejleszt, amelynek az azonosítási részét biometrikus megoldás biztosítja. A rendszer így jelszómentes és a fejlesztők szerint biztonságosabb is, mint a többi fizetési szolgáltatás.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?