Nem csak a bitcoint, de a csekélyebb értékű bitcoin casht is elfogadta az Overstock. Elfelejtették azonban megkülönböztetni a két pénzfajtát.

Nem csak a bitcoint, de a csekélyebb értékű bitcoin casht is elfogadta az Overstock. Elfelejtették azonban megkülönböztetni a két pénzfajtát.

(Fotó: Zach Copley CC-BY)
(Fotó: Zach Copley CC-BY)

Az Overstock kereskedőház, ami az órától a kanapén át a fűnyíróig mindent árusít, bevezette a bitcoinos fizetés lehetőségét, mégis sikerült ráfáznia. A hiba, ami a cég fizetési rendszerében fellépett egyszerű, emberi és nagyon mulatságos volt: a rendszer felcserélhetőnek vette a bitcoin és a bitcoin cash kriptovalutákat. Ezzel az a probléma, hogy a bitcoin árfolyama 14 ezer dollárhoz közelít, a bitcoin cash alulról nyaldossa a 2500 dollárt.

A problémát Brian Krebs, egy halálosan profi és ezért gyakori támadásoknak kitett IT-biztonsági újságíró találta meg. Arról írt, hogy 78 dollárért vett napelemes lámpákat a cégtől, amiért 0.00475574 bitcoint kellett elküldenie az Overstock tárcájába. Krebs azonban bitcoin helyett a jóval csekélyebb értékű bitcoin cashben fizetett, amit a bolt gond nélkül elfogadott.

Az újságírónak nem volt ennyi elég. Gyorsan megreklamálta a terméket, és visszakérte a kifizetett összeget. A bolt jó amerikai üzletként elfogadta a reklamációt és a 78 dollárnak megfelelő összeget visszaküldte bitcoinban, ezzel másodszor is átverve magát.

Krebs jelentette a problémát, amire válaszul az Overstock először lekapcsolta a kriptopénzes fizetést, majd a hiba javítása után újra engedélyezte. A kereskedőcég a Coinbase fizetési API-ját használta, ezt kötötte be hibásan a webes boltba. A Coinbase szerint az Overstock volt az első kereskedő, amelynek sikerült ezt a problémát előállítania.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?