Az utasbiztosítások egy speciális alfaját dolgozta ki a biztosító. Az időjárás vagy műszaki meghibásodás miatt kihagyott síeléses napok árának egy részét megtéríti.

(Fotó: Jonathan Cutrer CC-BY)

Újra divatba jön a blockchain, a héten a második blokklánc alapú fejlesztésről hallunk. Ebbe se feltétlenül van szükség a technológiára, de a biztonság kedvéért bele szerelték. Az Aegon Biztosító által elindított sípálya-biztosítás azonban egyszerre tűnik hasznosnak és blockchaint nem igénylő megoldásnak.

A sípálya-biztosítás olyan esetekben fizet, amikor a sílift nem működik. A szolgáltatás az öt legnépszerűbb sí célországban elérhető. Ha az ügyfél által megadott régióban a síliftek harmada, fele vagy száz százaléka nem működik, akkor 5, 10 vagy 15 ezer forintot térít meg a biztosító. Szerződésenként maximum negyvenezer forint az a kártérítés, amit megtérít az Aegon.

A biztosító nem vizsgálja, hogy műszaki meghibásodás vagy időjárási ok miatt hiúsult meg a síelés. Ha a felvonókat nem indítják be, akkor jár a kártérítés. A rendszer automatikusan értesíti is a biztosítottakat arról, hogy egyrészt pénz jár vissza nekik, másrészt felesleges elindulniuk a pálya felé.

Az Aegon által kiadott sajtóközleményből nem derül ki, hogy a fenti megoldás kialakításához miért van szükség blockchainre. Kérdéseinket feltettük az Aegonnak, amint válaszolnak erre, frissítjük cikkünket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?