Érdekes bankkártyákról mindig jó hallani. Különösen azért, mert annyian temetik a kártyát, hogy elképzelhető, hogy tovább marad velünk, mint gondolnánk.

A Bank of Cyprus dobta piacra az első biometrikus interfésszel rendelkező érintésmentes fizetésre használható kártyáját.

Forrás: Gemalto
Forrás: Gemalto

A Bank of Cyprus most a Gemaltoval közösen piacra dobta az első biometrikus interfésszel rendelkező érintésmentes fizetésre használható kártyáját. Az eszköz ujjlenyomat-olvasója a PIN-kódot helyettesíti. A kártya használatához nincs szükség új terminálokra, sőt a régieket sem kell frissíteni.

Vásárláskor a kártya a leolvasott ujjnyomot hasonlítja össze a kártyán tárolt verzióval. A szenzort a terminál táplálja árammal, így a biometrikus kártya nem tud úgy lemerülni, mint egy NFC-s fizetésre alkalmas telefon.

A mintának használt ujjelnyomatok kártyára töltése a bankfiókban történik, a Gemalto által telepített tabletek használatával. A biometrikus azonosítót azonban a bank vagy a biztonsági megoldást szállító cég egy pillanatig sem tárolja a saját rendszereiben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?