A kártya nem tűnik el, de már Apple Watch-csal is lehet fizetni minden egyes állomáson.

(Fotó: MTA)

Miközben Budapest évek óta folyamatosan dolgozik az elektronikus BVK-jegyen, több félkész rendszert kidobva, máshol már új generációsra építik át a régi technológiát. A New York-i MTA tömegközlekedési vállalat azzal a bejelentéssel zárta az óévet, hogy a MetroCard nevű érintőkártyás rendszerét 2023-ig tartja csak üzemben.

A metróvonalak mindegyikén elérhetővé vált az a beengedőkapu-rendszer, amely elfogadja az érintős bankkártyákat. A rendszer tesztjét 2019. májusban kezdték meg, a telepítés lezárása pedig csak a koronavírus-járvány miatt csúszott. Eredetileg idén októberre készült volna el az utolsó állomás korszerűsítése is.

A OMNY Tap and Go nevű megoldás nem csak a bankkártyákkal tud mit kezdeni, de természetesen az Apple, a Google, a Samsung és a Fitbit fizetési szolgáltatásait is kezeli. Bár a MetroCardot kivezeti a tömegközlekedési cég, egy OMNY Card nevű, az új érintős technológiát támogató kártya piacra fog kerülni. Ez biztosítja azt, hogy ne csak Paypass bankkártya vagy drágább technológiai eszközök birtokában lehessen használni a metrót.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?