A Peak Financial Services és az EcletiqMinds eltüntette a készpénzt mindenhonnan: a büfétől a parkolóig elfogadják az érintés nélküli fizetést.

A Peak Financial Services és az EcletiqMinds eltüntette a készpénzt mindenhonnan: a büfétől a parkolóig elfogadják az érintés nélküli fizetést.

Forrás: Budapest Sportaréna / Facebook
Forrás: Budapest Sportaréna / Facebook

Teljesen készpénzmentes fizetésre állt át a Budapest Sportaréna. A fejlesztéssel ez az első európai fedett aréna, amely teljesen cashless módon üzemel. A büféktől a parkolóig minden eszköz képes a Paypass kártyák fogadására. A változástól azt várják, hogy a vásárlási folyamatok gyorsulnak.

A Budapest Sportaréna modernizációját a Peak Financial Services és az EcletiqMinds végezte. Az első lépést a 2017. augusztusában átalakított beléptetőrendszer jelentette, amely mobilappra és QR-kódra cserélte a hagyományos jegyeket. Az Aráéna mobilappja amellett, hogy biztonságosabbá teszi a jegyeket, programnaptárként, parkológhely foglaló megoldásként és az épületen belüli navigációt segítő eszközként is működik. Még arra is képes, hogy az épületen belül elnavigáljon bennünket az ülőhelyünkhöz.

A Peak Financial Services a modernizáció egy másik lépésében vett részt. A cég szolgáltatja azokat a prepaid MasterCardokat, amelyeket a Sportaréna bankkártyával nem rendelkező látogatói vehetnek át rövid regisztráció után. A kártyát a helyszínen felállított kártyaautomatából lehet megvásárolni átlagosan 3-4 perc alatt készpénzért.

A január elseji Mága Zoltán koncerten a várakozásokat is megelőző mennyiségű kártya kelt el – áll a Peak Financial Services közleményében. A kártyákat a Peak kioszkjainál, a Budapest Bank fiókjaiban és átutalással lehet feltölteni. Azt pedig, hogy mennyi pénz van a kártyán, a PeakWallet appban lehet követni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?