Sok Uber sofőrnek gondot okozott, hogy csak hetente egyszer juthattak a pénzükhöz, mostantól viszont már azonnal lehívhatják a megkeresett összeget, maximum naponta ötször. Az Uber bejelentette, hogy

Sok Uber sofőrnek gondot okozott, hogy csak hetente egyszer juthattak a pénzükhöz, mostantól viszont már azonnal lehívhatják a megkeresett összeget, maximum naponta ötször.

Az Uber bejelentette, hogy már majdnem az összes betéti kártyával működik az azonnali kifizetést lehetővé tévő Instant Pay szolgáltatása az Egyesült Államokban. Az újítást a cég két fintech partnerrel, a MasterCard Senddel és a GeenDot által üzemeltetett GoBank mobilbankkal együttműködve alakította ki.

uber

Az azonnali kifizetés nem új funkció az amerikai Ubernél, mivel a GoBank regisztráció birtokában azt már március óta igénybe vehették a sofőrök. Érthető okokból népszerűvé is vált az opció, és a GoBanken keresztül eddig 80 ezer uberes iratkozott fel rá. A MasterCard által üzemeltetett fizetési rendszer már eddig is elfogadott Visa és Discover kártyákat is a kifizetéshez. Mostantól azonban az amerikai sofőrök szinte bármilyen, az országban forgalomban lévő betéti kártyára átutalhatják a fuvardíjakból befolyt pénzt, pár gombnyomással a mobiljukon. A GreenDot emellett továbbra is regisztrációra buzdítja az ubereseket az appban, így ha esetleg sofőrnek nem lenne alkalmas debit kártyája, a szolgáltatónál azonnal regisztrálhat egyet.

Már kétmilliárd fuvarnál tart az Uber

Az Uber eredetileg hetente egyszer fizette ki a sofőröknek rendszerben megkeresett pénzt, az Instant Pay viszont akár napi 5 alkalommal is lehetővé teszi az átutalást. Így a heti fizetés rendszere helyett gyakorlatilag azonnal felhasználható az Uber kontón rendelkezésre álló összeg. A fintech innováció így még élhetőbbé és még vonzóbbá teszi a szolgáltatást, ami egyébként számos ilyen megoldás lényegi, kézzel fogható előnye a felhasználók számára. A GreenDot vezérigazgatója egyenesen az „on-demand gazdaság posztergyermeke” néven említette az újításokban élen járó szolgáltatót. Arról, hogy az azonnali kifizetést nemzetközi szinten mikor vezeti be a vállalat, még nem szólt a hír.

A Magyarországról száműzött szolgáltató népszerűsége egyébként is töretlen, az Uber fél év alatt újabb egymilliárddal növelte a rendszerében lebonyolított fuvarok számát, mivel az uberes utazások száma június 18-án elérte a kétmilliárdot.

Driver Pro Tip: How to set up Instant Pay

Every day is payday. With access to Instant Pay, cash out your earnings up to five times a day with no minimum amount required. Learn more: ubr.to/instantpay


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?