Csak a versenycsíkok és a metálfényezés hiányzik a GMO Aozora bankkártyájáról. De amúgy telerakták menőnek tűnő extrákkal. Vajon használható?

Csak a versenycsíkok és a metálfényezés hiányzik a GMO Aozora bankkártyájáról. De amúgy telerakták menőnek tűnő extrákkal. Vajon használható?

(Forrás: Aozora)

Idén a mobilfizetési és a P2P-fizetési megoldások megoldások voltak népszerűek. A bankkártyát úgy igazán átszabni eddig senki sem próbálta. Még a legforradalmibb ötlet is csak annyi volt, hogy lehetne álló tájolású a kártyadizájn, és ezzel napokra elgondolkodtatta a sajtót a Monzo. Az eddig várt forradalmár azonban megérkezett: a GMO Aozora Net Bank olyan kártyát mutatott be, hogy még fény is van rajta.

A kártyát először a felületén található gombokon bebillentyűzött kóddal lehet kinyitni. Ezután a felhasználó kiválaszthatja, hogy debit vagy cash módban szeretné-e használni, majd fizethet a kártyával. A GMO Aozora kártyáját minden olyan japán elfogadóhelyen be lehet majd vetni, ahol Visa kártyát elfogadnak.

Az eszköz különlegessége, hogy a számát is csak akkor árulja el, ha helyes kódot ütöttek be. Így egy elfelejtett PIN-kód esetében tényleg semmire nem lehet használni az eszközt.

A saját akkuval rendelkező kártyát előállító Dynamics vezérigazgatója a biztonságot emelte ki legfontosabb tulajdonságként. Ezt lehet úgy is fordítani, hogy első ránézésre a fizetőeszköz egy kicsit kényelmetlennek tűnik a mindennapi használathoz.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?