A fintech világot rendesen felforgatta a Stripe. Az online fizetésfeldolgozás titánja két olyan bombasztikus bejelentést tett, amelyre az iparági bennfentesek sem számítottak. Először is, a Stripe

A fintech világot rendesen felforgatta a Stripe. Az online fizetésfeldolgozás titánja két olyan bombasztikus bejelentést tett, amelyre az iparági bennfentesek sem számítottak.
Először is, a Stripe mindenkit meglepett azzal, hogy felvásárolt egy Okay nevű, nem fintech startupot. Ez a low-code analitikai vállalkozás a mérnöki vezetők számára nyújt segítséget, hogy jobban átlássák, hogyan teljesítenek a csapataik. A mindössze hét fős kis csapattal rendelkező Okay 6,6 millió dollárt gyűjtött össze olyan nagynevű befektetőktől, mint a Sequoia Capital és a Kleiner Perkins.

Úgy tűnik, a vállalat ezzel a felvásárlással egyértelmű üzenetet küldött: komolyan gondolja, hogy mérnöki csapata teljes gőzzel dolgozik, nemcsak azért, hogy a versenytársak előtt maradjon, hanem azért is, hogy növelje a termelékenységet. Érdekesség, hogy az Okay egyik ügyfele nem más volt, mint a Stripe versenytársa, a Plaid. De mivel az Okay most a Stripe csapatába került, a Plaidnek máshol kell keresnie ezeket a szolgáltatásokat.
De a cég nem állt meg itt. A nehézsúlyú fintech vállalat bejelentette, hogy a kibocsátási termékét a hitelezésre is ki kívánja terjeszteni. A Stripe azt tervezi, hogy a vállalatok számára lehetővé teszi, hogy virtuális vagy fizikai töltőkártyákat hozzanak létre és terjesszenek, amelyek lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy hitelre költsenek.

És hogy miért jelentős ez?

Mert ez egy új bevételi forrást biztosít a Stripe számára, és lehetőséget ad arra, hogy új finanszírozási formákat kínáljon ügyfeleinek. Ez egy win-win helyzet.
Bár ezek a lépések merésznek tűnhetnek, ez pontosan az a fajta innováció, amit a Stripe-tól elvárhatunk. De ez egyben a változó idők jele is. A fintech világ egy csatatér, és csak azok remélhetik, hogy az élen maradhatnak, akik hajlandóak kockázatot vállalni és újítani. Akár egy ígéretes startup cég felkarolásáról, akár a hitelek világába való ugrásról van szó, a Stripe ismét megmutatja, hogy nem fél feszegetni a határokat.

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?