Várjuk a fizetős fürdőruhát, a prepaid kártyát tartalmazó strandlabdát és szörfdeszkát is

Megállíthatatlanul itt a tavasz, jön a nyár, ezzel pedig előkerülnek olyan tárgyak, amiket csak ebben a két évszakban használunk. A Visa hihetetlen tempóérzékkel most mutatta be a fizetős napszemüveget.

A jövőben talán így válogathatunk a kártyák között (Fotó: Ramesh ram / CC-BY)
A jövőben talán így válogathatunk a kártyák között (Fotó: Ramesh ram / CC-BY)

A szemüveg ugyanúgy működik, mint a többi érintős fizetési eszköz az órától a gyűrűig. Egy hagyományos tárgyba beépítettek egy fizetési chipet, ami átlagosan három évig működőképes. A szemüveget egy paypassos terminálhoz tartva pont úgy lehet vele fizetni, mint a bankkártyával.

Az ötletet a 2017-es World Surf League Quiksilver Pro Gold Coast versenyén tesztelik, aminek a Quiksilver sportmárka mellett már a Visa is támogatója. Ezzel a cég elkerüli, hogy saját dizájnú szemüveggel kelljen előállnia, támaszkodhat a Quiksilver iparági tapasztalatára. Nem lenne meglepő, ha a jövőben az Oakley-hez vagy az extrémsporthoz ezer szállal kötődő Spy kínálatában is megjelennének a fizetős szemüvegek. Tökéletes reklám lenne, ha Ken Block driftelés közben az ablakon kinyúlva fizetne a napszemüvegét odaérintve a terminálhoz.

Az egyetlen kényelmetlenség, hogy a szemüveget minden fizetésnél le kell venni a viselőjének. Vagy ha erre nem hajlandó, akkor a terminált kell nagyjából a füléhez illeszteni, ami legalábbis mókásan néz ki.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?