Kivárásra játszik a Coinbase, egyelőre lassan kivezeti a kereskedelemből az XRP-t és várja, mi lesz a Ripple elleni ügy vége.

Fotó: Sergiu Bacioiu // CC-BY

Felfüggeszti a Coinbase az XRP kriptopénzzel való kereskedést. A kriptotőzsde arra reagált kis késéssel, hogy az SEC amerikai értékpapír-felügyeleti szerv pert indított az XRP ökoszisztémát fejlesztő Ripple ellen – írja a The Verge.

Egyes tranzakciók már a héten tiltólistára kerültek, a kereskedelem teljes felfüggesztését pedig január 19-ére ígéri a tőzsde. Mivel a Coinbase a legnagyobb kriptotőzsde, ezért a tiltással sokkal nehezebbé válik az XRP-vel való kereskedés.

A Coinbase teljesen nem távolítja el a Ripple valutájának a támogatását. A tárcájukba továbbra is lehet XRP-t tölteni, illetve azt kivenni. Akinek jelentősebb XRP befektetései vannak, azt bátorsággal másolgathatják különböző eszközök között. Ha pedig az SEC per lezárul, és tisztázódik, hogy a Ripple kriptovalutája minek is számít, akkor újrakezdődhet a kereskedelem is.

A Ripple és az értékpapír felügyelet közti ellentmondás ebben az egy kérdésben foglalható össze: mi az XRP? A SEC szerint értékpapír, a kibocsátónak pedig meg kellett volna felelnie egy sereg szabályozásnak. Információkat kell közzé tennie a kibocsátónak, hogy a befektetők megbecsülhessék, milyen kockázattal jár, ha XRP-t vásárolnak.

A Ripple szerint az XRP egy kriptovaluta és az SEC-nek semmi beleszólása nincs az ügyeibe. Az, hogy a Coinbase – és pár kisebb tőzsde – felfüggeszti a kereskedelmet, egyben azt is sugallja, hogy nem mindenki hisz abban, hogy a Ripple nyerhet az ügyben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?