Az orosz központi bank is fontolgatja a kriptovaluták betiltását – írja a Coingeek.

Híres orosz tokenek: Nagy Péter orosz uralkodó fintech jellegű újítása volt a szakálladó
(fotó: Wikimedia Commons)

A bitcoin alapú fizetéseket már betiltotta az orosz szabályozó, illetve a közelmúltban a pénzügyi alapoknak is megtiltották a kriptós befektetéseket. A bank igazgatója egy közelmúltbeli tájékoztatóján egyértelmű jelzéseket adott az eddig vegyes visszajelzések között tengődő piacnak.

Az orosz álláspont a kriptovalutákkal kapcsolatban a szkepticizmus – mondta a bankelnök, aki korában Vlagyimir Putyin gazdasági tanácsadója volt. A bankelnök a szokásos, volatilitással kapcsolatos kétségeket hozta fel a kriptók ellen, hozzátéve, hogy ez a befektetők számára is kockázatot jelent. Emellett a bankelnök annak a hitének is hangot adott – ezt természetesen lehet vitatni – hogy a kriptovaluták mindegyike anonim, ezért a létezésük elősegíti a bűnözők tevékenységét.

A CoinGeek cikke rámutat arra, hogy a fenti állítást többször megcáfolták. Számos olyan ügy volt, amelyek a tranzakciók feltérképezésével kezdődtek. És számos olyan blockchain analitikai cég van, amely képes erre a blockchainek egy részén. Ez természetesen kevés lesz ahhoz, hogy az orosz jegybankot meggyőzze arról, hogy mégis hagyja tovább fejlődnie a kriptós piacát. A pletykák szerint már létezik egy törvénytervezet, amely a kriptók betiltását célozza, de más honatyák pedig a kriptók megadóztatását tartják jó ötletnek, így az is egy lehetséges forgatókönyv.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?