A neobank bejelentette, hogy már a Google Pay-be is lehet regisztrálni a Revolut Junior ifjúsági pénzügyi csomagjához járó kártyát.

Revolut kártya
(Fotó: Pete CC-BY)

Nincs igazán jó tiniknek szóló pénzügyi csomag a magyar piacon. Nem friss megfigyelés ez, évek óta mondjuk. Olyanra lenne szükség, amely digitálisan oldja meg a tinik egymás közti pénzmozgásait – azaz kényelmes, mint a Venmo -, képes a netes fizetésre, mert a fiatalok nem csak pizzát hanem Minecraft kiegészítőt vagy a kedvenc tiktokkerüknek nyújtott támogatást is akarnak küldeni, és értelmes szabályokat biztosít a szülői felügyelethez. Azaz nem kell apunak leokéznia minden tranzakciót.

A Revolut egy lépéssel közelebb lépett ehhez, bár talán még ők sem felelnek meg minden kívánalomnak. A bank szerint a Google Pay egy olyan funkcó volt, amit nagyon gyakran kértek tőlük Európában. A bevezetése pedig egyszerűbbé teszi a fizetést a Junior ügyfeleknek.

A funkcióra a szokásos korlátozások érvényesek: NFC-chipet tartalmazó telefonra van szükség, amely kellően új Androidot futtat. Ez utóbbi kívánalomnak megfelel nagyjából bármelyik telefon, amit az elmúlt három évben adtak ki.

A Revout Junior 6 és 17 év közötti ügyfelekre kidolgozott csomag, de a szakértők szerint a kevésbé önálló gyerekeknek és kistininek szolgálja ki inkább az igényeit. Tizenhét évesen a teljes szülői felügyelet és a korlátoztt pénzügyi szabadság már nem vonzó. Mint ahogy ekkor már talán kevésbé van szükség a pénzügyi tudatosság tanítására, de legalább is más eszköztár kell hozzá, mint egy hat éves gyerek esetben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?