Három új dolgot vezetett be a cseh piacon a Revolut. Például már lehet Tezos és EOS kriptovalutát is venni.

A kriptopénzek iránt érdeklődő Revolut felhasználók most igazán irigykedhetnek a csehekre. A londoni bázisú – de EU-s banki licenccel is rendelkező – startup transzparens árazást, bizonyos korlátok között jutalékmentes kriptopénz vásárlást és négy új megvásárolható valutát vezetett be.

A transzparencia és a jutalékmentesség elsőre nehezen összeegyeztethetőnek tűnhet. A gyakorlatban a felhasználók havi 4500 koronáig (a prémium ügyfelek ennek a duplájáig, a Metal kártya tulajdonosok pedig 22 ezer koronáig) jutalékmentesen vásárolhatnak kriptovalutát vagy nemesfémet. A tranzakciók során pedig megjelenik az is külön sorban, hogy mennyit fizet a felhasználó a Revolutnak és kriptós partnereinek. Eddig ez költség el volt rejtve, bár lehetett tudni, hogy a sztenderd ügyfelek esetében 2,5 százalék, a prémium ügyfeleknek pedig 1,5 százalék a szolgáltatás díja..

A funkciók egyike-másika be fog mutatkozni más piacokon is, de a Czechcrunch értesülései szerint ebben a kombinációban csak Csehországban lesz elérhető. A lapnak azt is megerősítette a cég, hogy dolgozik a Revolut fiók és külső kriptopénzes tárcák összekapcsolásának lehetőségén. Egy éve még nem volt a cég fejlesztési tervei között ilyen lehetőség.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?