Egész évben hadakozik a Robinhood, hogy hagyják békén, hadd adjon el tapasztalatlan befektetőknek részvényeket.

(Forrás: Robinhood / Facebook)

A massachusetts-i értékpapír-felügyelet elővette az Egyesült Államok kedvenc befektetős appját, és kellemetlen kérdéseket tett fel nekik. A szóban forgó app, a Robinhood, nem most először kerül a kritikák kereszttüzébe. A fő probléma, hogy a Robinhood kockázatos befektetések felé tereli a tapasztalatlan befektetőket.

Most az értékpapír-felügyelet is ezt a gamifikálást vizsgálta meg, és arra jutott, hogy a startup megszegte az állam törvényeit azzal, hogy túl erőszakosan reklámozta a szolgáltatásait az ügyfelek számára. Eközben pedig nem vette figyelembe „az ügyfeleinek érdekeit” – írja a Financial Times.

A felügyelet ismerős érveket hozott. Szerintük a Robinhood ügyfeleinek többsége nem rendelkezik – vagy alig rendelkezik – befektetési tapasztalattal. Ennek ellenére még akkor is engedték ezeket az ügyfeleket kereskedni, amikor a Robinhood saját, belső szabályzata is megtiltotta volna ezt.

Ylvis – Massachusetts [Official music video HD] (Explicit Lyrics)

Watch I kveld med Ylvis on Dplay: http://bit.ly/IKveldMedYlvisItalian and vietnamese subtitles.http://smarturl.it/YlvisMassachusettsFra I kveld med Ylvis på …

Emellett a felügyelet amiatt is kárhoztatja a startupot, hogy nem volt képes kiszolgálni a megnövekedő felhasználói bázist. Idén január és november között hetven különböző kimaradás volt a szolgáltatásban. Ezek egy része ráadásul olyan időpontra esett, amikor tömegek szerettek volna vásárolni vagy eladni.

Végül pedig a Robinhood ajánlási algoritmusa gyanúsan hasonlít a felügyelet szerint a pénzügyi tanácsadáshoz. Ezzel viszont újabb szabályozásnak is meg kellene felelnie a cégnek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?