Az amerikai tőzsdefelügyelet szerint a kriptós befektetések olyan veszélyforrást jelentenek, amelyekről illik tudni a részvényeseknek is.


Új követelményeket támaszthat a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet a tőzsdén kereskedett cégekkel szemben. A szabályozó azt várja el, hogy a cégek arról is nyilatkozzanak, hogy milyen kitettséggel rendelkeznek a kriptópiac felé.

A szabályozó amiatt fontolta meg ezt az elvárást, mert az FTX okozta piaci bizonytalanságok számos pénzügyi céget érintenek. A SEC szerint a befektetőknek tudniuk kell arról a kockázatról, amit a pénzügyi cégek kriptós befektetései jelentenek.

Az FTX összeomlása hullámként terjedt végig a pénzügyi szférán, és még most sem egyértelmű, hogy meddig jutnak a hullámok. A Genesis felfüggesztette a kivételeket, a BlockFi csődvédelmet kért, és ezek még csak az ismert részei a kriptovilágon végigseprő hullámnak.

A SEC céges pénzügyi részlege már felszólítást intézett a pénzügyi vállalatokhoz, hogy nyilatkozzanak a kitettségükről. Ugyanebben a levélben a SEC tágabb kontextusban arról is nyilatkozott, hogy minden céges pénzügyi jelentésben kötelező jelleggel szerepelnie kellene, hogy milyen kriptós befektetésekkel rendelkezik az adott vállalat.

SEC asks companies to disclose exposure to struggling crypto firms

The Securities and Exchange Commission (SEC) is asking publicly-traded companies to tell investors about their involvement with struggling cryptocurrency firms ( via CNBC). In a notice posted on Thursday, the SEC says companies may have an obligation under federal law to disclose whether their operations or finances have been impacted by the turbulence that’s rocking the crypto market.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?