Kimozdul az Amazon az Egyesült Államokból, hamarosan Londonban is megnyitja a cég az első pénztáros nélküli boltját.

Kimozdul az Amazon az Egyesült Államokból, hamarosan Londonban is megnyitja a cég az első pénztáros nélküli boltját.

Nagy kérdés, hogy hogyan teljesít majd a robotbolt az USA-n kívül (Fotó: Vegetable6 // CC-BY-SA)

A boltnyitásig van még bőven idő, egyelőre 300-450 négyzetméteres üzlethelyiséget keres magának az Amazon a város központjában található Oxford Circus környékén. A hír azonban illik a korábbi pletykák sorába, amely szerint az Amazon 2021-re háromezer pénztáros nélküli Amazon Go üzletet szeretne működtetni. És ezekhez még hozzájönnek majd a négy csillagos, vagy annál jobb értékelést kapó termékeket kínáló, nem élelmiszerüzletek is.

A lépés egyben óriási befektetés is az Amazontól. Az első, Seattle-ben megnyitott bolt a The Verge szerint egymillió dollárba került a cégnek. Minden további felépített üzlettel csökkennek a költségek, de még mindig drágább egy Amazon Go üzlet, mint pár Salgó-polc és egy pénztárgép megvásárlása.

A magyar Kasszás Erzsiknek egyelőre nem kell rettegniük. Az Amazon épp csak jelen van a hazai piacon. A kiskereskedelemben talán már érezhető a hatása, de még arra sem vette a fáradságot a cég, hogy a nagyobb forgalom érdekében magyarra fordítsa oldalát. Okoseszközeinek egy részét pedig meg sem lehet rendelni magyar címre, hiába érhetők el internetes streaming szolgáltatásai amúgy a magyar netezők számára is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?