A Coinbase eddig nagyon figyelt arra, hogy milyen kriptopénzeket enged be a platformjára. A cég most azonban egy nagy lépésre készül, egyszerre harminc új kriptovaluta kereskedelmét fogja engedélyezni

A Coinbase eddig nagyon figyelt arra, hogy milyen kriptopénzeket enged be a platformjára. A cég most azonban egy nagy lépésre készül, egyszerre harminc új kriptovaluta kereskedelmét fogja engedélyezni.

A nyolcmilliárd dollárosra értékelt cég eddig összesen tíz valutafajtával volt hajlandó foglalkozni. A legnagyobbakkal, a legismertebbekkel, és így azokkal, amelyek viszonylag kiszámíthatóan viselkedenk. A bitcoin vagy az ethereum ára is képes ugrálni, de egyikről sem fog kiderülni egyik napról a másikra, hogy átverés.

A jövőben azonban lehet majd a Ripple XRP-jével, az ethereum kihívójának szánt EOS-szal, a Stellarral, a Kik Kin nevű tokenjével is kereskedni. Emellett felkerülhet a listára a Storja, a Dai, a Bread Wallet, a Zilinqa vagy például a Tezos is. A teljes listát a cég bejelentésében lehet megtalálni. 

A lista annyiban nem végleges, hogy a cég fenntartja magának a jogot, hogy bármelyik kriptó támogatásától elálljon. Azért választották mégis a a lista kiadását, mert így el tudják kerülni a bennfentes kereskedelem elősegítésének a vádját. A Coinbase-re felkerülő valuták jobb hírnek örvendenek, az oldal rendelkezik normaképző erővel, így a frissen megjelenő egy-két coin ára gyakran megugrott. Most a harmincas lista és a bizonytalanság ezt visszafogja.

A Coinbase-nek nem jött jól a kriptók visszaesése. A TechCrunch szerint ötven százalékkal csökkent a kereskedelemből származó jövedelme a cégnek. A most beharangozott bővítés növelheti a kereskedelmi forgalmat, de nem mindenki örül neki. Természetesen már záporoznak a semmit se érő, csak a balekok lehúzására használt kriptobefektetési eszközökre használt shitcoin és a cég nevének összevonásából képzett poénok.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?