A koronavírus miatt hullámzó a kriptovaluták árfolyama, írta december hatodikán a The Times. A brit konzervatív lap cikke arra az őrületes esésre reagált, ami a hétvégén következett be.

Szombaton közel tízezer dollárt veszített az értékéből a bitcoin, a legnépszerűbb kriptovalutát pedig követte a többi. A Times szerint a koronavírus új, omikron variánsa és ennek a világgazdaságra gyakorolt, egyelőre ismeretlen hatása rettenthette meg a befektetőket. A korrekció után hétfőn 12 százalék mínuszban volt a bitcoin, kedd éjszakára viszont már 50,7 ezer dollárért adtak egy bitcoint. Az árfolyam még nem érte el a múlt heti csúcsot, ami közel 58 ezer dollár volt, de lassan emelkedő trendet mutatott.

A kriptovaluta árfolyamának beszakadásánál volt egy érdekesebb számadat is a cikkben. Az anyag idézte a CoinGecko elemzését, amely rengeteg kritpovaluta árfolyamát követi. A szolgáltatás szerint átlagosan 15 százalékkal ment le a valuták árfolyama. De még csak nem is ezt a számot keressük, hanem azt, hogy mekkora adatbázist használva jött ki ez az adat.

A CoinGecko 11 ezer 392 típusú különböző coint követ. Ember legyen a talpán, aki ezeket átlátja.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?