Csak remélni lehet, hogy a WeWork-öt a kipukkadásig fújó cég most okosabban bánik a pénzéve.

(Fotó: MNPHNC GRRRL // CC-BY-SA)

A SoftBankról mostanában abban a kontextusban lehetett hallani, hogy a cég kockázati tőkés részlege fújta túl a WeWork lufit. Az már egészen biztosnak tűnik, hogy az irodabérlős startupon egy vagyont bukott a japán cég. Ez viszont, úgy tűnik, nem törte meg a befektetési kedvüket.

A SoftBank most éppen százmilló dollárt fektetett a mexikói Konfióba. Az alig negyed évvel ezelőtti befetketési körben a cég a Goldman Sachstól kapott százmillió dollárt. Az egészen biztos, hogy ezzel a két, egymást követő körrel a feljesztésre és terjeszkedésre költhető perselyük tele lett.

A Konfio egy gyorsan igénybe vehető kölcsönöket kínáló startup. A fő területe jelenleg a KKV-piac, de tervezi a bővülést. A SoftBank pedig nem csak Mexikóban, hanem Latin-Amerikában és Brazíliában is rendkívül aktív. Argentínában pedig most szállt be egy olyan befektetési körbe, amelyet a kínai Tencent vezetett, és összesen 150 millió dollárhoz juttatta az Uala nevű fintech startupot.

A Konfio egy nap alatt elbírált KKV hitelt kínál, ami a tipikus, hónapokig tartó mexikói hitelfelvételhez mérve villámgyorsnak számít. A cég értékét növeli, hogy rendkívüli mennyiségű adattal rendelkezik a növekedő mexikói középosztály pénzügyeiről.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?