Lehet, hogy hanyatlik a kriptopiac, de az igazán elszántak még hisznek a blockchain jövőjében.

Lehet, hogy hanyatlik a kriptopiac, de az igazán elszántak még hisznek a blockchain jövőjében.

Kép: 123rf

Justin Sun most 100 millió dollárt fektet blockchain alapú videojátékokba, miután nyáron 150 millióért megvette a BitTorrentet. Ráadásul ő a Tron alapítója, ami az internet decentralizálásával foglalkozik, ezen belül olyan platformot szeretnének létrehozni, ahol a felhasználók közvetlenül érintkezhetnek az alkotókkal. Tehát kiiktatnák az internetet, mint közvetítő. A VentureBeat megkereste őket, és a következőt nyilatkozták:

A célunk, hogy széles körben elterjesszük a blockchaint. A játékok korábban utat mutattak az okostelefonok és a virtuális valóság fejlődésének, most a blockchain következik.

Mondjuk a blockchain játékok kínálata jelenleg elég szegényes, élükön a CryptoKitties-szel, amit azóta már sokan lemásoltak. Tehát a legtöbb blockchain játék a gyűjtögetésre épül, ami önmagában annyira nem izgi. Mégis, a gyűjtögetés az igazi erőssége a blockchain technológiának. Itt lehetséges olyan cuccokat szerezni, ami teljesen egyedi, például egy virtuális festményt egy virtuális házba, aminek az értéke brutálisra nőhet, ugyanis nincs belőle még egy.

Sun szerint a blockchain játékokkal valóra válhat a Ready Player One című filmben látott világ. De ehhez először egy olyan játék kell, amiben az embereknek kedvük van dolgokat gyűjtögetni, ehhez pedig mint kiderült, nem elég néhány virtuális macska.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?