A héten a másik cégétől kilépő Jack Dorsey fintech vállalata, a fizetési megoldásokkal foglalkozó Square neve a jövőben Block lesz.

A cég nem a Bakonytherm falazóblokkról kapta a nevét (Fotó: Bakonytherm)

A vállalat a névváltoztatást azzal indokolja, hogy már nem csak egyszerű fizetési tranzakciókkal foglalkozik. Dorsey explicit kérésére rendkívül sok energiát fektettek a P2P pénzküldésre és kriptók kezelésére is alkalmas Cash app fejlesztésébe. Illetve a Square többségi tulajdont szerzett a Tidal nevű hifi zenestreaming szolgáltatásban is. Végül pedig a Square, illetve mostantól Block, alá tartozik a TBD54566975 nevű kezdeményezés is, ami egyelőre egy november közepén kibocsátott, decentralizált kriptókereskedelmi white paper formájában létezik.

TBD on Twitter: „BITCOIN, come unto me,I hear you whispering, calling me,Buzzing, against my ears, through fibre optic,Borne on electromagnetic waves,You are sounding, calling,Through the ether, the internet,Consciousness arising,The future arising, / Twitter”

BITCOIN, come unto me,I hear you whispering, calling me,Buzzing, against my ears, through fibre optic,Borne on electromagnetic waves,You are sounding, calling,Through the ether, the internet,Consciousness arising,The future arising,

A cég sajtóközleménye szerint az új név jobban tükrözi a lehetőségeket, amit a leányvállalatok képviselnek. És közös bennük, hogy az emberek – legyen szó egyénekről, művészekről, rajongókról vagy fejlesztőkről – gazdasági lehetőségeinek kitágítását tűzik ki célul. A változás nem hoz magával átszervezést, sőt még a Square tőzsdei szimbólumát (SQ) sem váltztatják meg.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?