Többen is tettek vételi ajánlatot az FTX bedőlését előre jelző kriptós lapra. A tulajdonos egyelőre nem adta el, igaz, nem is szólnak érvek az ajánlatok elfogadása mellett.

(Fotó: Zach Copley CC-BY)

November 29-én szellőztette meg a pletykát a Semafor nevű sajtóstartup, hogy a CoinDesk kriptós híroldalra több vevő is jelentkezett. A lap szerint a legjelentősebb ajánlat 300 millió dollárt kínált a CoinDeskért, de elutasították, mert túl alacsonynak találták. A CoinDesk évi 50 millió dollárt keresett évente hagyományos hirdetésekből és a Consensus nevű konferencia által generált bevételekből.

A Semafor szerint a Digital Currency Group kriptobefektetési társaság áll a legnagyobb ajánlat mögött. Ez egy olyan csoport, aminek az FTX csődje nem jött jól. Ugyanitt a lap szóvá teszi azt is, hogy az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried a Semafor befektetője is.

A CoinDesk tudósításai komoly szerepet játszottak abban, hogy napvilágra kerültek az FTX csalást és hűtlen kezelést tanúsító ügyei. A kriptotőzsde ellen ugyan ítélet még nincs, de a riportok és Sam Bankman-Fried nyilatkozatai is arra utalnak, hogy nem voltak rendben a pénzügyek a cégnél.

Míg a CoinDesket megpróbálják felvásárolni – legalább a Semafor szerint – addig csendesen dőlnek össze a cégtől kapott hitel által életben maradó kriptocégek. A héten a BlockFi jelentett csődöt és valószínűtlen, hogy itt megáll a hullám.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?