A szakemberek szerint az intézményi befektetők is megjelentek a kriptovaluta vásárlói között. Te örülnél, ha a nyugdíjalapod bitcoint venne?

A szakértők az év végére várták, hogy a bitcoin árfolyama eléri a tízezer dolláros lélektani határt, de nem volt ennyi időre szükség. Jelenleg 10 700 dolláron kereskednek a kriptovalutával.

11209276764_58d16f2c91_b

A mostani emelkedéssel a bitcoin 2017-es trendje még jobban néz ki. Az év eleje óta 940 százalékot nőtt az árfolyam. Összehasonlításképpen a Dow Jones Ipari Átlag a legjobb évében 1915-ben 82 százalékot ment fel.

A bitcoin értékét azok az új vásárlók emelik, akik nem akarnak kimaradni a bitcoin lázból. A Recode szerint a most beáramló tőke nem magánemberektől származik, hanem részben kockázati tőkebefektető cégektől és intézményi befektetőktől. De olyan magánszemélyek is vesznek még bitcoint, akik nem bíznak meg az országuk központi bankja által kibocsátott pénzben. Venezuelában sokáig ez volt a helyzet, de a kínai bitcoin robbanást is ez fűti részben.

A kriptovaluta lassan meghódította Japánt és Dél-Koreát is. Az utóbbi országban már telepítettek olyan automatákat is, amelyeket a tárcaprogramokat kezelni nem tudóknak is tudnak eladni bitcoint.

Az árfolyamon lökhet egy továbbit hogy decembertől lehet majd bitcoin határidős ügyeteket kötni a Chicago Mercantile Exchange árutőzsdén. Ettől azt várják, hogy a profi befektetők szemében javít még egy keveset a bitcoin hírnevén. Az elemzők egy része szerint az intézményi befektetők fogják diktálni a tempót a 2018-as évben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?