Személyesen Hszi Csin-ping is magára vehette az Ant Group vezetője által mondottakat. Ami biztos, a tőzsdére lépés meghiúsult egyelőre.

Ha az Ant terjeszkedési tervei sikeresek lesznek, sokat látjuk még Jack Mát így mosolyogni (Fotó: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI)
(fotó: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI)

Hszi Csin-ping kínai elnök személyesen tehetett azért, hogy az Ant Group tőzsdei bevezetését késleltesse. A 37 milliárd dollárosnak ígérkező üzletet azzal ronthatta el Jack Ma, hogy kritikát fogalmazott meg kormányzati vezetőkkel kapcsolatban – írja a Wall Street Journalra hivatkozva a Business Insider.

Hszi korábban sem kedvelte a nagy tőkét felhalmozó és jelentős piaci részesedést szerző magáncégeket, mert ezek veszélyt jelenthetnek a hatalmára. Jack Ma egy október 24-i konferencián beszélt arról, hogy az érvényben lévő globális pénzügyi szabályozás lejárt elveken alapul. „(…)

nem használhatjuk a tegnap módszereit arra, hogy a jövőt szabályozzuk”

– mondta Ma.

Az Ant Group vezetője arról is beszélt, hogy innovációval akar javítani Kína pénzügyi gondjain. Ez a mondata azonban a Wall Street Journal forrásai szerint úgy hangzott a szabályozó hatóságnak, mintha az ő munkájukat kritizálná a milliárdos. Emellett persze az sem segíthetett, hogy öregemberek klubjának nevezte Ma a nemzetközi döntéshozókat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?