Donald Trump megválasztására még maga Donald Trump sem számított. A legjobb pénzügyi podkasztok ezen a héten megpróbálták megfejteni, mi következik most.

Donald Trump megválasztására még maga Donald Trump sem számított. A legjobb pénzügyi podkasztok ezen a héten megpróbálták megfejteni, mi következik most.

Donald Trump
(Fotó: Gage Skidmore / Flickr CC-BY-SA)
(fotó: Gage Skidmore / Flickr CC-BY-SA)

Donald Trump megválasztása többek között pénzügyi hír is, még ha nem is tudjuk, hogy a jelöltként mondott ezernyi nehezen komolyan vehető dolog közül mit is gondol komolyan a megválasztott elnök. A piacok nem kezdtek akkora zuhanásba, mint a Brexit másnapján. A klímaszkeptikus – azaz az ember okozta globális felmelegedésben nem hívő – elnökjelölt megválasztása után a szénipari cégek részvényei szárnyalni kezdtek, még a csődben lévő Peabody Energy is emelkedésbe kezdett.

A magára valamit adó pénzügyi és külpolitikai podkasztok mindegyike foglalkozott a témával. A csak fintech témákkal foglalkozó műsorok viszont úgy tűnik, kivárnak. Ezt az négy adást érdemes meghallgatni tisztázásképpen.

Donald Trump won. So, what’s next?

A Monocle The Foreign Deskje körkapcsolást tartott a lap brüsszeli, német, japán és amerikai tudósítója között, hogy megszondázzák, hogyan reagáltak az országokban arra, hogy a sajtó által kevésbé esélyesnek tartott jelölt nyert.

Trump wins: what is a private investor to do?
A Financial Times Money Show-jában nem ért egy teljes adást Trump elnökké választása, ezért szó esett a héten szanaszét hackelt brit Tesco Bankról és egy új megtakarítási formáról is. Egy kilencperces adásba nem kis feladat ennyi témát belezsúfolni. Akit az FT újságíróinak véleménye hosszabban érdekel, az Alphachatnek bőven vannak még trumpos adásai a választás előttről és utánról is.
Can President Trump Undo Obama’s Legacy?

A Foreign Policy a választás éjszakájára olyan műsort tervezett, amiben humoristák és elemzők vitatják meg a történéseket. A műsor végére azonban elfogytak a poénok. A két nappal a választás után megjelenő podkasztban már azt tippelgették a lap szerkesztői és szakértői, hogy Obama örökségéből mi maradhat meg a Trump-adminisztráció után.

The Trump Indicators

Az amerikai közszolgálati NPR rádió műsorában három olyan indikátort, három olyan számot vettek végig, amelyek szorosan összefüggenek a Trump-adminisztrációval. Tud adót csökkenteni? És ha igen, honnan lesz rá pénz?


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?