A brit bank-mint-szolgáltatás startup a közelmúltban vette meg a Wirecard egyik leányvállalatát, de nem ért véget ennyivel a terjeszkedési ambíciója.

Király API kell vagy beszélni az emberekkel? (Tsahi Levent-Levi / CC-BY)
(fotó: Tsahi Levent-Levi / CC-BY)

37 millió dolláros befektetéssel vághat neki a növekedésnek. A pénzintézetek által csomagként megvásárolható banki szolgáltatáscsomagot (banking-as-a-service, BaaS) fejlesztő londoni cég korábbi befektetőitől kapott egy jelentősebb új összeget.

Nigel Verdon, a cég alapító igazgatója a Techcrunchnak azt nyilatkozta, hogy a pénzt egyrészt termékfejlesztésre másrészt terjeszkedésre szánják. A Railsbank dolgozik egy hitelkártya-mint-szolgáltatás terméken az Egyesült Államokban valamint tervbe vette az ázsiai és csendes-óceáni piacok meghódítását is.

A cég legutoljára azzal került be a hírekbe, hogy a megvásárolt a botrányok között vergődő és csődközelbe jutott Wirecard brit leányvállalatát. Verdon azt sem zárja ki, hogy további felvásárlásokat bonyolítson le a cég.

A Wirecard üzletről pedig azt nyilatkozta a cégvezető, hogy segített a fintech szektor becsületének megőrzésében. Ha nem stabilizálják a Wirecard brit leányvállalatát, akkor több millió kártyatulajdonos ébredt volna arra egy nap, hogy nem működik a bankkártyája. Emellett tehetséges és tapasztalt munkaerőhöz is jutott a Railsbank az üzlettel.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?