Az izraeli fintech forradalomról, a blockchain hasznáról és a hazai szabályozási kérdésekről is szó lesz a Fintech Banking Summiton.

Az izraeli fintech forradalomról, a blockchain hasznáról és a hazai szabályozási kérdésekről is szó lesz a Fintech Banking Summiton.

(Fotó: Tech In Asia / Flickr CC-BY)
(fotó: Tech In Asia / Flickr CC-BY)

A Fintech Banking Summit konferencián, 2018. november 22-én hazai és külföldi szakemberek beszélnek a fintech világról. Szó lesz a készpénz eltűnéséről és arról is, milyen más forradalmi trendek várhatók a következő években.

A konferencián előad Nir Netzer, a Tel Aviv-i Equitech tanácsadócég fintech stratégája. Témája az ökoszisztéma építése és menedzselése lesz. Ebben egyaránt szerephez jut az állami szabályozó, a pénzintézetek és a befektetők is.

Az Equitechtől egy másik előadó is érkezik, Tal Sharon az izraeli fintech piacot fogja ismertetni. Az országban állami támogatásból és külföldi befektetésből is lehet fintech startupot indítani. Több mint hatszáz cég élt már a lehetőséggel, hogy onnan induljon el világot hódítani.

A blockchain világ trendjeiről Benedek Péter, a Blockchain Competence Center szakértője fog beszélni. Kitér azokra az ötletekre, amelyek a hazai piacon is alkalmazhatóak lennének, és ismertet már működő megoldásokat is.

Magyarország fintech stratégiájával és az ennek megvalósítása során hasznosítható külföldi gyakorlatokat pedig Kocsis Gergely, a RowanHill Global szakértője fogja bemutatni. Az előadás azt ígéri, hogy a 2019-ben elinduló azonnali fizetés hatásait is elemezni fogja nem csak az országon belüli, de régiós megfontolások mentén is.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?