A kiberbiztonsági cég egyik nyugdíjalap befektetője szerint nem tettek meg mindent az igazgatótanács tagjai, hogy megvédjék a céget. Nincsenek egyedül a véleményükkel.

(Fotó: The Preiser Project / Flickr CC-BY)
(fotó: The Preiser Project / Flickr CC-BY)

Nagyot szólt, amikor cégek és amerikai kormányügynökségek váltak támadás célpontjává tavaly decemberben. A problémát az okozta, hogy a hálózati berendezéseket szállító SolarWinds egyik szoftverfrissítésébe ismeretlen támadók kártékony kódot csempésztek. A cég vezetői ellen pert indított a befektetők egy csoportja, mert állításuk szerint az igazgatótanács tudott arról, hogy a vállalat egyes rendszerei sebezhetőek.

A Delaware államban elindított per olyan dokumentumokra épül, amelyeket a befektetők a tavalyi incidens után kértek ki a cégtől. A periratban több jelenlegi és korábbi vezetőt is megneveznek felelősként. A SolarWinds azonban eddig nem kommentálta a pert azon túl, hogy az ügyfelekkel ápolt kapcsolat elmélyítésén és a biztonságos tervezési kezdeményezésük ismertetésén dolgoznak.

Egy Missouri állambeli nyugdíjalap kezdeményezte a pert, de több befektető csatlakozott hozzájuk. Állításuk szerint az igazgatótanács nem kérte számon a cég vezetésén, hogy rendszeresen mérje fel és jelentse a kibertámadások jelentette kockázatot. Az ügyet az amerikai értékpapír felügyeleti szerv, a SEC vizsgálja, a cég pedig a nyilatkozatai szerint mindenben együttműködik a nyomozókkal. Eközben pedig harcol a befektetők által indított különböző perek ellen.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?