Van, amit ki kell próbálni vásárlás előtt. Ezt az amerikai kereskedelmi óriás is belátta és lépett is.

Egyre több valódi, fizikai mivoltában is létező boltot nyit az Amazon (Fotó: SounderBruce // CC-BY-SA)

Az Amazonról mindig akkor szoktunk írni, amikor a cég a fizetési megoldásaink fejleszt. Ilyen például a pénztáros nélküli robotbolt, ami figyeli, hogy mit veszünk le a polcról és automatán ki is fizetteti. De az Amazon nem csak ebből az irányból próbálja átalakítani a kereskedelmet.

Szeptemberben New Yorkban nyitott olyan üzletet a cég, amelynek egy rendezőelve van: csak a négy csillagos vagy annál jobb értékelésű termékeket forgalmaznak. A New York-i üzlet után a héten Denverben is megnyitották a következő 4-Star Store-t. A karácsonyi roham előtt még nyílnak majd új üzletek a The Verge információja szerint.

A boltban nem csak külsős cégek termékei szerepelnek, hanem az Amazon okosotthon kiegészítőit is meg lehet venni. A hangvezérelt asszisztensek tavaly is jól teljesítettek, még ha az azóta eltelt idő is kevés volt ahhoz, hogy az emberek rászokjanak arra, hogy hangvezérléssel vásárolnak. Távirányításra, az okosotthon funkciók kezelésére és a zenehallgatásra azonban használják ezeket.

A négycsillagos bolt abban is segít az Amazonnak, hogy megfoghatóvá és kipróbálhatóvá tegye ezt a technológiát. Így könnyebb megnyerni az embereket az évek óta létező, de még mindig kicsit idegenszerű hangvezérelt asszisztensek elfogadásának.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?