Kriptobefektetéseket is kínál az Egyesült Államokban a PayPal. A cég a Paxos kriptotőzsde cég szolgáltatását szabta testre és építette be a saját termékei közé.

Az első időszakban a bitcoin, az ethereum, a bitcoin cash és a litecoin kerül be a kínálatba. Ezekkel a Paypal fiókon belül lehet kereskedni, az ügyfelek nem fognak találkozni a Paxos felületével.

2021-re azt tervezi a cég, hogy a paypales vásárlásokat a tárcában tárolt kriptopénzekből fizethessék az ügyfelek. Ez sokkal rugalmasabbá tenné a folyamatot. Most, aki bitcoinban vagy ethereumban tartja a pénzét, annak többnyire először el kell adnia a kriptovalutatát egy tőzsdén és utána fizethet vele. Kivételt képez a Revolut megoldása – ők szintén a Paxosszal állnak kapcsolatban -, ám ott valójában nem kriptót vesz az ügyfél, hanem egy olyan pénzügyi terméket, amelynek az árfolyama követi a kriptovalutákét.

A Paypal nem csak az USA-val tervez, várhatóan további országokban is elérhetővé válik majd a kriptobefektetés az appban. Egyelőre nem a kispénzű felhasználókat célozza a cég: a száz dollár alatti kriptopénz vásárlásokra 2,3 százalékos jutalékot raknak, a 100 és 200 közöttire két százalékot, a 200 és 1000 dollár közöttiekre pedig 1,8 százalékot.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?