A bontatlan szórakozató elektronikai eszközök a legjobb esetben is spekulatív befektetések. De nagyon ritkán egy-egy tényleg komoly pénzért megy el.

(Fotó: LCA Auctions)

Az iPhone eleve nem olcsó telefon, az aktuális csúcsmodell áráért használt autót is adnak. Pedig a használt autók sem olcsók éppen. Ráadásul a luxusipar hosszan próbált meg igazán drága – meteoracéllal vagy gyémántokkal díszített – Apple telefont készíteni, amit még drágábban lehet piacra dobni.

A fentiek ellenére a legújabb, rekord árat elért telefon semmilyen extrával nem rendelkezik. Egy teljesen hagyományos, 2007-ben piacra dobott első generációs iPhone-ért adtak 39 ezer dollárt egy aukción. Az egyetlen különlegessége, hogy a készülék eredeti zsugorfóliázott dobozában található. Azaz még soha nem volt kibontva, beüzemelve, emberi kéz nem érintette a megvásárlása óta.

(Fotó: LCA Auctions)

Eleve kétséges, hogy egyáltalán üzembe lehet-e még helyezni az ősrégi iOS-t futtató készüléket. Már ha valaki lenne annyira elvetemült, hogy kibontja a gyűjtői darabot és megpróbál vele telefonálni.

Az iPhone-nak ez a típusa 599 dollárba került 2007-ben, amikor kiadták. Ez mára 860 dollár lenne, ha az árat kiigazítjuk az inflációval. Minden jel arra mutat, hogy jó befektetésnek bizonyult az LCG Auctions-nál eladott telefon.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?