A vezérigazgató azzal védekezik, hogy az ügyfelek pénzéhez nem jutottak hozzá a támadók. Nehéz elképzelni, hogy félmilliárdos veszteség esetén ez a különbségtétel bárkit is érdekelne.

Kép: 123rf

„A szoftver ritkán hibamentes” – nyilatkozta Csangpeng Zsao, a Binance kriptotőzsde vezérigazgatója a CNBC-nek. Ezt arra válaszolva mondta, hogy a cégtől 570 millió dollárt vittek el ismeretlen támadók.

Zsao szerint a cég ügyfelei nem veszítettek pénzt. A támadás azonban rámutat arra, hogy különböző blokkláncok közötti tranzakciókat lehetővé tévő bridge szolgáltatások rendkívül sebezhetőek.

A Binance blogbejegyzésben is elnézést kért a felhasználóitól az incidens miatt. Azt ígérte a cég, hogy nyíltan fogja kezelni, amit megtud a törésről, a levont tanulságokat és az új biztonsági intézkedéseket is.

A Chainalysis augusztusban adott ki egy becslést, amely szerint idén 2 milliárd dollárt loptak el különböző kriptós támadások során. Ehhez most hozzáadhatjuk a fenti 570 millió dollárt is. Az év kérdése: meglesz-e szilveszterig a 3 milliárd dollár?


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?