Én elmentem a vásárba félpénzzel napokat tartanak a fintech és a tech világban. Merge hullám minden földrészen.

Én elmentem a vásárba félpénzzel napokat tartanak a fintech és a tech világban. Egy sereg érdekes felvásárlást jelentettek be a napokban.

ciprus bank

Az orosz tulajdonú, de ciprusi központtal működő – ez már önmagában vicces, tekintve, hogy milyen szívesen mentik ki az orosz oligarchák Ciprusra a pénzüket – Qiwi fizetési szolgáltató a Plati Potom fintech startupot vásárolta meg. A szintén orosz alapítású Plati Potom elemzési és hitelbírálati rendszereket fejleszt. A Qiwi által kiadott közlemény szerint a cég nem csak a technológiát, de a fejlesztőcsapatot is meg akarta szerezni.

A felvásárló cég számára nem lesz újdonság a Plati Potom, több nemzetközi projektet csináltak már együtt. A Qiwi jelenleg Oroszországban, Kazahsztánban, Fehéroroszországban, Romániában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Arab Emirátusokban szolgáltat.

Összebútorozik két afrikai fizetési cég

Az Interswitch afrikai digitális fizetési és kereskedelmi cég, amely bankközi műveleteket végez, chipes bankkártyát bocsát ki és jelentős méretű bankautomata-hálózatot is üzemeltet egy mobilos biztonsági és fizetési céget vett magának. A felvásárolt Value Added Network Solutions (amit Vanso néven emlegetnek) Nigériában, Ghánába, Kenyában, Ruandában és a szub-szaharai Afrika néhány egyéb területén biztosít üzenetküldési, fizetési és bankolási szolgáltatásokat.

Az összeolvadó cégek jóval nagyobb területet fognak lefedni, mint azt eddig tették. A Vanso és az Interswitch nehezen megkerülhető szereplője lesz az afrikai fizetési piacnak.

Piacot vettek cégestül

Elkelt a felhőalapú pénzeszközgazdálkodási és kockázatmenedzsment eszközöket gyártó Reval is a héten. Az ION Investment Group vásárolta fel. Az ION a szoftver mellett piaci részesedést is vásárolt. Az üzletet bejelentő sajtóközleményben Andrea Pignataro, a cég alapító vezérigazgatója arról beszélt, hogy lényegesen nőtt a pénzeszközgazdálkodási piaci részesedésük.

A Revalt 650 cég használja, negyedévente 65 ezer fizetés és 250 ezer vásárlási tranzakció megy át a rendszeren. Ügyfeleik között a Rabobanktól a Jaguar Land Roverig meg lehet találni a nagy cégeket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?