Kiderült, hogy mennyibe kerülhet be nem jegyzett értékpapíroknak számító kriptón alapuló pénzügyi termékeket reklámozni Amerikában.

(Fotó: Descryptive / CC-BY)

Kim Kardashian influencer ugyan megemlítette az Instagramon megosztott bejegyzésben, hogy az reklámnak minősül, de a SEC tőzsdefelügyeleti szerv szerint ez nem volt elég. A sztár 1,26 millió dollár fizethet büntetésként, hogy kriptós termékeket reklámozott az Instagramon.

Kardashian ügynöksége nem hozta nyilvánosságra, hogy az adott reklámmal mennyit keresett a sztár. Emiatt nehéz megítélni, hogy a büntetés figyelmeztető jellegű-e vagy tényleg okoz anyagi hátrányt a sztárnak. A pletykák szerint Kim Kardashian 260 ezer dollárt kapott a reklám bejegyzésekért, ebben az esetben drága tanulópénz lesz az ezen felüli egymillió dolláros bírság.

A képen módosít még, hogy az influencer a bérét EMAX tokenekben kapta, így akár többet is bukhat az üzleten. Az SEC azzal indokolta a bírságot, hogy nem volt átlátható mennyi pénzt kapott a sztár a közreműködéséért. A megegyezésnek pedig része, hogy Kardashian az elkövetkező három éveben nem reklámoz kriptós termékeket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. A kriptó miatt büntették meg Kardashiant - technokrata | technokrata 2022.10.05

    […] Forrás: Fintechradar […]

Vélemény, hozzászólás?