A nem a létező funkcióit csiszolja egyelőre, hanem újabb befektetési lehetőségeket próbál beépíteni. Logikus, de nem ügyfélbarát lépés ez.

(Forrás: Wikimedia Commons)
(fotó: Wikimedia Commons)

Egyik szemünk sír, a másik nevet, ha a Revolut befektetési lehetőségeire gondolunk. Az app rendkívül sok lehetőséget kínál, ugyanakkor félkész funkciókat nem fejlesztenek tovább lassan évek óta. Egyszer rá is kérdeztünk, hogy a kriptós terméknek lesz-e további kifutása. Nem vigasztalt meg bennünket a cég szóvivője.

A héten egy piacon most újabb pénzügyi terméket mutatott be a cég. Tette mindezt ahelyett, hogy a létezőkön csiszolt volna. A Forsal.pl lengyel pénzügyi és befektetési híroldal írta meg, hogy a Revolut lengyel ügyfelei már nemesfémekbe is fektethetik a pénzügyüket. A cég azt ígéri, hogy a befektetett összegekből valóban aranyat és ezüstöt vásárol. Azaz a befektetési termék nem úgy fog működni, mint a kriptó befektetések a Revolut kliensen belül, amely valójában a kriptovaluták árfolyamát követő, de nem kriptó alapú befektetés.

Az app képes lesz automatikusan is kereskedni. Ha az arany vagy az ezüst árfolyama eléri a beállított limitet, akkor eladja ezeket a meghatározott áron. A Revolut szerint a befektetési portfólió diverzifikálásának módszere az új funkció. Egyelőre csak a lengyel ügyfelek látják a lehetőséget, nekik az adatokat és árfolyamokat a Revolut egyik partnere biztosítja.

A Revolut fejlesztési iránya tökéletesen érthető. Az utazások jelentősen megcsappantak idén, az offline kártyás fizetések száma is csökkent. A befektetési termékek népszerűsége azonban nőtt. Mindenki ül a home office-ban és a mobilappos tőzsdézéssel, kriptózással szórakoztatja magát. Egy újabb befektetési termék azt a lehetőséget hordozza magában, hogy még több pénzt költenek a felhasználók a rendszeren belül. Bolondság lenne a Revoluttól, ha nem fejlesztene tehát ilyet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?