Figyelmeztetést adott ki a Magyarországon elindult Revolut Bank kapcsán a Magyar Nemzeti Bank.

(Fotó: Egrian / Wikimedia Commons / közkincs)
(fotó: (Fotó: Egrian / Wikimedia Commons / közkincs))

Az MNB arra figyelmezteti az új bank ügyfeleit, hogy az esetleges problémás ügyeiket Litvániában intézhetik a bankkal. Arra pedig nincs garancia, hogy magyar nyelvű ügyintézőkkel lesz dolguk a vitarendezés során.

A fentiek oka, hogy a Revolut Bank határon átnyúló indézményként indult el, nem magyarországi leánybankként. Ezért a litván szabályozásnak felel meg, és a korában említett paszporting révén szolgáltat más EU-s országokban. „A megbízhatósági és fogyasztóvédelmi felügyeletet a litván nemzeti bank, és nem a hazai jegybank látja majd el” – áll a sajtóközleményben.

Az MNB csak a hazai ügyfelek számára szokatlan, nem átlátható díjstruktúra vagy jogsértés gyanúja esetén léphet fel.

Az MNB arra is felhívta a figyelmet, hogy a betétbiztosítás sem a magyar bankok esetében megszokott Országos Betétbiztosítási Alap nyújtja, hanem a hasonló funkciót megvalósító litván szerv.

Litvániában intézhetik problémás ügyeiket a Revolut Bank ügyfelei

Budapest, 2021. szeptember 28. – A Revolut Bank az eddigi információk szerint a litván nemzeti bank felügyelete alá tartozó határon átnyúló intézményként, s nem önálló leánybankként indul el Magyarországon . A hazai ügyfelek így betétbiztosítási, fogyasztói vagy elszámolási jogvitájukat nem itthon, hanem Litvániában (várhatóan litván, illetve angol, s nem magyar nyelven) intézhetik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?