Az árfolyam is csökkent, a kereskedés volumenje is, és az érdeklődés is. A befektetők boldogságáról csak tippeket tudunk megfogalmazni.

A majmok még többé-kevésbé tartják magukat (Fotó: OpenSea)

Kényelmetlen születésnapok közelítenek a kriptós világban. Valamivel több mint egy hónapra vagyunk a bitcoin és az ether árfolyam beszakadásának évfordulójától. A Bloomberg pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a tavaly még művészeti csodának számító újdonságként ünnepelt NFT-kre költött összeg január óta 97 százalékot csökkent – írja a Bloomberg.

Az NFT vásárlások száma és értéke is 2022. januárjában tetőzött, amikor 17 milliárd dollár fordult meg a piacon. Alig kilenc hónap alatt, szeptemberre ez a Dune Analitycs szerint 466 millió dollárra csökkent.

Még kínosabb tény, hogy az NFT-k maguk is jelentősen leértékelődtek. A cég szerint kétezer milliárd dollár tűnt el a piacról azzal, hogy a spekulatív befektetési formák helyét átvették a hagyományosabb jószágok. Illetve persze attól, hogy a befektetők rájöttek, hogy a majmos képeiket nem fogják annyi etherért eladni, amennyiért azt az NFT-k tetőzésekor vették.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?