Az ügyészség szerint szökésben van, a kriptovállalkozó szerint nincs szökésben, de nincs túl sok kedve hazamenni.

(Fotó: Baigal Byamba CC-BY)

Nem sokat vártak arra a dél-koreai ügyészek, hogy Do Kwon hazatérjen magától Szingapúrból. A körözés után fél héttel kérték az Interpolt, hogy adjon ki vörös jelzést (ez a nemzetközi elfogatóparancs hivatalos neve) a kriptóvállalkozó után.

Do Kwon arra hivatkozott még pár napja, hogy nem szökött meg az igazságszolgáltatás elől, de az ügyészség ezt teljesen máshogy látja. Az üzletember, akinek sikertelen kriptvaluta párjával 40 milliárd dollár süllyedt el májusban.

A Szöuli Déli Ügyészség szerint Kwon nem mutatott együttműködésre való hajlandóságot. Múlt hónapban az ügyvédje által azt üzente meg, hogy nem tervez megjelenni a kihallgatáson. Az ügyészség kérte Do Kwon útlevelének bevonását. A vörös jelzés pedig ellehetetleníti, hogy más országokban útlevélhez jusson vagy átlépje a határt. Emellett ez az első lépés a kiadatáshoz vezető úton.

Kwon homlokegyenes mást állít: szerinte nincs szökésben és teljesen együttműködnek a hatóságokkal. Persze ezt némi fenntartással kell kezelni, mert egy egy hónapja adott interjúban még arra hivatkozott, hogy nincs kapcsolatban a dél-koreai hatóságokkal.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?