Egyelőre Szingapúrban él a bebukott kriptovaluta alapítója, de a koreai ügyészek remélik, hogy ki fogják nekik adni.

Lassan folyik tovább a Terra Luna ügy a dél-koreai bíróságokon. Abban viszont bízhatunk, hogy nem álltak le annak felderítésével, hogy mi is történt pontosan. Ráadásul a bíróság a héten arra az álláspontra jutott, hogy jobb lenne Do Kwont, a kriptovaluta páros alapítóját rács mögött tudni, mint hogy szabadlábon védekezzen.

Az ügyészség szerint a Terraform Labs, amelyet Kwon vezetett és amely Szingapúrban volt bejegyezve, megsértette az értékpapírpiac szabályait. A Terra Luna májusban elveszítette az értékének 99 százalékát, magával húzva a TerraUSD tokent, valamint a cégnek hitelező több céget is. Az összeomlás után a több más kriptojószágban is megrendült a bizalom.

Az ügyészség Kwon mellett öt további személy ellen is kiadott letartóztatási parancsot csütörtökön. Ugyanakkor ezeket nem nevezték meg. A hatóság szerint Kwon jelenleg Szingapúrban tartózkodik, amelynek van kiadatási egyezménye Dél-Koreával.

Kwon egy kriptós podkasztban korábban arról beszélt, hogy nehéz döntés, hogy visszatérjen-e Dél-Koreába. Illetve azt állította, hogy egyáltalán nem léptek vele kapcsolatban az ügyészség részéről.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?