Íme egy vízió a kriptovaluták, a blockchain és az ingatlanpiac gyümölcsöző kapcsolatáról.

Íme egy vízió a kriptovaluták, a blockchain és az ingatlanpiac gyümölcsöző kapcsolatáról.

Kép: Pixabay

Mibe érdemes pénzt fektetni? Ez a kérdés legalább olyan öreg, mint maga a befektetés lehetősége. És majdnem ilyen régóta lehet ingatlanba fektetni, ami mindig is az egyik legbiztonságosabb befektetésnek számított. Az ingatlannal együtt jár a telek is, ami természeténél fogva limitált mennyiségű, már amíg el nem kezdjük kolonizálni a Marsot, utána pedig a végtelen univerzumot. Továbbá az ingatlannak van egy pozitív tulajdonsága is, hogy nagyon ritkán veszít az értékéből. Ha kiköltözik a bérlő, jöhet egy új, ellentétben a részvényekkel, amelyek ugye akár teljesen elveszthetik az értéküket.

A gond csak az, hogy elég drága buli ingatlanba fektetni, így csak a vagyonos emberek csinálhatják, és számukra is elég körülményes, ugyanis sokba kerül ennyi pénzt mozgatni, ráadásul időigényes az ügyintézés.

Na itt jön be a kripto és a blockchain

A vásárlók az angolszász piacon általában 2-5 százalékot fizetnek átruházási illetékként. Ez egy sor díjból jön össze, például az ügyvédből és az ellenőrzésből. Viszont egy olyan kriptovaluta, aminek a hátterében ingatlan áll, megváltoztatná ezt az egészet. Nem kell fizetni a pénzmozgatásért, biztonságosak, akár országok között is. Ha egy befektető képes lenne venni, megtartani, vagy eladni ingatlan alapú részvényeket kriptovalutában, elbúcsúzhatna a kemény díjaktól és a rohangálástól.

Ezen kívül a kisebb vagyonnal rendelkező befektetők is beszállhatnának az ingatlanbuliba, ugyanis sokkal gördülékenyebbé és biztonságosabbá válnának az ingatanok körüli pénzügyek, ha kriptovalutákkal lehetne belőlük részesedni. Ebben az esetben több egyén birtokolhatna egy ingatlant, így közösen osztozhatnának a hozamán.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?