A pénzügyi szakemberek szerint kollégáik gyakran blöffölnek, amikor blockchainről vagy mesterséges intelligenciáról beszélnek.

Remek felmérést készített a Fintech Circle Institute nevű internetes oktatóplatform. Azt vizsgálták, mennyire hiszik el a pénzügyi szakemberek, amikor mások hívószavakkal dobálóznak, vagy azt állítják magukról, hogy értenek a fintechhez.

(Fotó: Tech In Asia / Flickr CC-BY)
(Fotó: Tech In Asia / Flickr CC-BY)
(fotó: Tech In Asia / Flickr CC-BY)

Az eredmény nem meglepő, ellenben rendkívül mókás. A válaszadók 94 százaléka szerint a kollégáik beszéltek már úgy blockchainről és mesterséges intelligenciáról, hogy valójában nem értették az ezek mögötti koncepciókat. A válaszadók hatvan százaléka szerint nem egyszeri esetről, hanem gyakori jelenségről van szó – írja a Finextra.

Még izgalmasabb, hogy a válaszadók 69 százaléka szerint azért megy a blöffölés, mert a pénzügyi cégeknek nincs belső továbbképzési rendszerük. De voltak olyanok is – 22 százaléknyian – akik szerint lehetetlen felzárkózni azokhoz, akik időben kezdtek fintechhel foglalkozni.

Lényegében egyetértés volt abban az 1400 válaszadó között abban, hogy a fintechhez és digitalizációhoz értő kollégákat kell előléptetni. 84 százalék gondolta úgy, hogy a digitális pénzügyekhez kapcsolódó szakértelem fontosabb mint tíz évnyi banki tapasztalat.

Hivatalból nem hiszünk abban, hogy a fintechről le lehet maradni. Októberi konferenciánkon az összes olyan témáról beszélünk a PSD2 irányelvtől, az API-kon keresztül az adatbiztonságig, ami meghatározó fontosságú a pénzügyi szektor jövőjének szempontjából.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?