A világnak szüksége volt az NFT-s belépőjegyre, amivel NFT-t lehet nézni, ezért feltalálták.

A világ legértékesebb NFT-je 69 millió dollárért talált gazdára tavasszal, de aztán leült a piac (Forrás: Christie’s)

Novemberben kiállítják Beeple 69 millió dollárért eladott The First 5000 Days című alkotását, amely az első igazán drága NFT volt. Nem az NFT-t állítják ki, hiszen az egy bejegyzés a blokkláncon, ami a tulajdonjogot bizonyítja. Egy kinyomtatott műpéldány lesz jó nagyban a falon. Ezt amúgy bárki megteheti, a kép letölthető és tetszőleges méretű kijelzőn megtekinthető.

A kiállításra már az egyik fajta jegy is egy NFT lesz, amit 475 dollárért lehet megvenni. Ezért cserébe meg lehet nézni a képet és még egy ital is jár hozzá. Ráadásul a látogatók azzal a szívbéli jóérzéssel szemlélhetik a művészetet, hogy ez egy engedélyezett kiállítás. Beeple művének kiállításához hozzájárul a Metapurse nevű kriptós alap, az NFT tulajdonosa.

A Dreamverse New York nevű esemény amúgy érdekesnek ígérkezik. Több mint 150 művész digitális alkotásait fogják kiállítani nap közben, este pedig egy parti keretében meg lehet nézni Beeple művét is.

A legolcsóbb jegy 30 dollár, már ez is NFT, de ez csak a galéria meglátogatására jogosít fel. A partira 150 dollárért lehet bejutni, és az még csak egy unalmas papír jeggyel jár. Mivel az esemény az NFT-k és a kriptovaluták iránt érdeklődőket célozza, így valószínűleg a fent emlegetett 475 dolláros NFT-jegy lesz a legnépszerűbb belépő.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?