A Fidget Cube csak arra jó, hogy babráljunk vele. Több különböző módon. Még kattogni is tud! Ugye, hogy vágytok rá?

Vannak emberek, akik nem tudnak meglenni anélkül, hogy ne csinálnának valamit a kezükkel. Kattognak a tollukkal, dobolnak az ujjukkal, pénzérmével vagy jegygyűrűvel szórakoznak. Nekik találták ki a Fidget Cube nevű tárgyat, aminek semmi hasznos funkciója nincs, csak kattogni lehet vele.

A közösségi finanszírozással összedobott krumplisalátánál kisebb hülyeség a babrakocka, de nem sokkal
A közösségi finanszírozással összedobott krumplisalátánál kisebb hülyeség a babrakocka, de nem sokkal
(fotó: AntsyLabs)

A baszkurálható kockát kitaláló csapat 15 ezer dollárt kért a gyártás beindítására a Kickstarteren, de úgy tűnik, nagyon alábecsülték az érdeklődést. Jelenleg 1,2 millió dollárnál tart a kampány, de még van 41 nap a befejezéséig. A legolcsóbban most 19 dollárért plusz postaköltségért lehet kockát venni. Ha viszont rögtön ötöt rendelünk 79 dollárért, akkor ingyen házhoz is szállítják, bárhol is lakjunk a világon.

A molyolós kocka rögtön hat funkcióval is rendelkezik. Van rajta nyomkorászható gomb (három kattogós és kettő hangtalan), röcögtethető tárcsa, forgatható elem, sőt még egy analóg joystickra emlékeztető kar is, amit mindenféle irányba lehet tolni, és még jutott hely egy simogatható üres felületnek és egy kattogtatható gombnak is.

Nem is kéne működnie

A kampány azért is érdekes, mert nagyon sok közkeletű kickstarteres bölcsességet cáfol. A videó szomorúan indul, a képek ugyan jók, de a hangja több helyen is torzul, vacakul szól, úgy általában véve amatőr. Ráadásul még fehér köpenyes, védőszemüveges mérnököket sem mutatnak, ami pedig a termékvideók kötelező eleme. És arra akkor még nem is panaszkodtunk, hogy a videó hosszú és vontatott. Mégis 1,2 millió dollár értékben van megrendelés a Fidget Cube-ra.

A csapat viszont szemmel láthatóan nem kezdő. Túl vannak már egy korábbi sikeres Kickstarteren, aminek során egy iPhone és Apple Watch töltőt dobtak piacra. Az ott tanultakat pedig biztosan beépítették a mostani kampányba. A cikkünkben is szereplő remek nagy felbontású termékképekből például egész galériát adnak, ami sokat segít abban, hogy a terméknek híre menjen.

Mire jó a babrálás?

A kampányoldalon több olyan tanulmányt linkelnek, amelyek figyelemzavaros kisiskolások körében próbálták a stresszlabdák és egyéb babrálnivalók hatását felmérni. Az idézett művek szerint a kéz lefoglalása segíti a fókuszálást, szóval a babrálásnak akár még haszna is lehet. Egy tanulmány szerint az emlékezőtehetséget is javítja a babrálás, a legizgalmasabb pedig az a cikk, amely szerint a tollat pörgető, ujjal doboló vagy gyűrűjüket mozgató emberek átlagosan soványabbak, mert a tárgyak piszkálásával több kalóriát égetnek el naponta. Még az is lehet, hogy a babrálás lesz az új kocogás.

A tárcsaröcögtetés segít fókuszálni
(fotó: AntsyLabs)

A virtuális megoldások között tallózhatnak azok, akik sajnálnak 19 dollár plusz postaköltséget a tökéletes baszkurálós tárgyra költeni. Létezik légpárnás fólia kipukkasztgatós app okostelefonra (iOS, Android), a kevésbé kényszeres emberek pedig buborékot pukkasztgathatnak a telefonon. Igaz, erre jobban kell figyelni, mint egy sima babrálnivalóra, így lehet, hogy a jótékony hatások el is maradnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?