Még tudott hová esni az eddig stagnáló bitcoin árfolyam. Csak a Goldman bejelentésére volt hozzá szükség.

Még tudott hová esni az eddig stagnáló bitcoin árfolyam. Csak a Goldman bejelentésére volt hozzá szükség.

(Fotó: Casascius)

Szabállyá növi magát lassan ki, hogy a bitcoin mindig tud még esni egy kicsit, hogy azok is elkezdjenek utánanézni a személyi csőd intézményének, akik 2017. novembere előtt fektettek kriptopénzbe, és azóta sem adták el. Most éppen amiatt esett 15 százalékot a legelterjedtebb kriptovaluta árfolyama, hogy a Goldman Sachs befektetési bank bejelentette, hogy mégsem lesz csak kriptopénz kereskedelemmel foglalkozó részleg. Kezdetben a bitcoin tartotta magát, és csak öt százalék körüli esést produkált. De a nap végére követte az altcoinokat.

A Business Insider szerint a Goldmant a kriptovaluták szabályozása körüli bizonytalanság intette várakozásra. A cég szóvivője szerint egyelőre nem hoztak döntést a digitális jószágok kapcsán.

Az eséshez az is hozzájárulhatott, hogy a Reuters értesülései szerint az Európai Unió is a kriptopénzek szabályozásán gondolkodik. A pletykák szerint készülőben van egy jelentés, amely a kriptotőzsdék és a tokenkibocsátások felügyeletét fogja javasolni.

A Goldmannak nem volt nehéz visszatáncolnia. Ugyan 2017. decembere óta hallani, hogy kriptokereskedelmi részleget fog indítani, hivatalos bejelentést nem tett a cég. 2017. decembere óta pedig nagyjából egy trend jellemzi a kriptopénzek árfolyamát, ez az esés.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?