Perselyből van okos, meg motort tartalmazó, vicces meg robotos, de ez a dizájndíjakat nyert darab csinos.

Perselyből van okos, meg motort tartalmazó, vicces meg robotos, de ez a dizájndíjakat nyert darab csinos.

Jelentkezzen, aki még nem keresgélte reggel indulás előtt az óráját, tárcáját, kulcsát és a zsebéből este kiszórt apró vackokat. Ha van ilyen, és miért ne lenne, ők a szerencsés emberek. Mindenki más valami mentális gimnasztikára kényszerül, hogy megjegyezze, hová tette ezeket a tárgyakat. Sokat segít például, ha van egy helyük.

A Peishan Mai által tervezett Storage Box egyszerre szolgál olyan fix pontként, ahová le lehet dobálni a mindennapi tárgyainkat. Emellett viszont a Yanko Design által felfedezett tárgy aljába épített dobozba be lehet dobálni a zsebünkben csörgő aprót.

Egy pillanatig sem állítjuk, hogy ez váltaná meg a világot. Még csak jelentős találmánynak sem számít. Viszont a komoly iF Design és a Red Dot Design díjakat megérdemelten zsebelte be Mai terméke. Ha csak annyit ér el a Storage Box, hogy a zsebben hányódó apró egy-két hét után valami nagyobb, értelmes célra legyen elköltve. Pont úgy, ahogy a jobb netbankok és spórolós szolgáltatások kerekítős módszere működik. Az pedig szinte csak extra, hogy mindezt úgy érte el Mai, hogy közben egy csinos dizájntárgyat hozott létre.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?