Tízmillió fontra lenne szüksége a brit KKV-banknak, hogy olyan terméket fejlesszen, amely képes segíteni a cégeknek a növekedésben.

(kép: Pixabay)

A Cynergy Gank a Royal Bank of Scotland (RBS) kimentése után létrehozott BCR alapból próbál meg tízmillió fonthoz jutni. A brit neobankok számára elérető alapot azért hozták létre, mert a 2008-as válság során az RBS-be isten pénzét bele kellett pumpálni, hogy talpon maradjon.

A kis- és középvállalkozások kiszolgálására indított Cynergy növekedésre fordítaná a pénzt. Egyrészt a szolgáltatásainak javítása a cél, másrészt a rendszereinek robusztusabbá tétele. Ez utóbbi a garancia arra, hogy a megnövekedő ügyfélszámot ki is tudja szolgálni a bank.

A fintech úgy véli, hogy az brit KKV-kat eddig nem szolgálták ki megfelelő, digitális termékekkel a bankok. Pedig ez segítene a cégeknek a növekedésben. Az ilyen cégek a Cyngergy vezérigazgatója, Nick Fahy szerint a KKV bankok és a hagyományos bankok közti apró résbe csúsznak bele. Még szükségük lenne a személyes banki kapcsolatra, mint egy kisebb cégnek, ám olyan szolgáltatásokra van szükségük, amik a KKV bankoláson túlmutatnak. A Cynergy digitális banki terméke ezt a személyes és a céggel együtt növekedő számlacsomagot és ügyfélszolgálati élményt kínálja. Vagy legalább is kínálja majd, ha az új BCR alapos támogatási körből részesülhet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?